nanti nak cubalah resepi ni.....tapi tikar dari limau kasturi jadi lemon...boleh ke??ehehe...tgklah apa jadi nantikan...bila nak buat xtau lah lagi...
ni resepi dia...ambil dari blog nie.. klik sini
Ayam Kasturi
Bahan:
300 gm isi ayam [hiris nipis tetapi agak lebar]
3 biji limau kasturi [ambil air]
2 sudu besar air
minyak tuntuk tumis
garam
kunyit
Bahan mayang /hiris
5 biji cili merah
3 biji cili hijau
5 biji cili api
2 labu bawang besar
3 ulas bawang putih
1 inci halia
Cara:
1. Gaulkan ayam dengan kunyit dan garam.
2. Panaskan minyak dan tumiskan bahan mayang. [Kalau nak pedas boleh tambah ciliapi]
3. Bila dah layu dan wangi masukkan ayam dan sedikit air.
4. Bila ayam telah lembut masukkan jus limau kasturi dan gaulkan rata.
5. Boleh angkat dan hidangkan.
alamak...resepi yg salin dari buku resepi opah pun x masuk blog ni lagi....aiseh....nanti2 eh....byk pula rasa kerja tertunggak...tapi tetap bosan dan malas..hehe
No comments:
Post a Comment